Vorig jaar tijdens WordCamp Nederland 2015 hoorde ik dat de organisatie nieuwe leden zochten, ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg aan Marcel Bootsman of ik daarvoor kon solliciteren….
Enige tijd daarna kreeg ik een bevestiging met een JA, hoe gaaf was dat, mijn taak zou zijn ; Chef Swag, hoe en wat hier de bedoeling voor was was mij nog niet duidelijk maar dat zou later wel duidelijk worden.  En zo begon mijn avontuur als mede organisator van WordCamp Nederland 2016.

Met het team, welke bestaat uit ;  Marcel Bootsman, Remkus de Vries, Taco Verdonschot, Barry Kooij, Luc Princen en Bas van der Lans werden al begin 2016 de eerste stappen gezet naar dit fantastische evenement. Vanuit daar werd het steeds frequenter naar elke 2 weken een online vergadering. En vlak voor WordCamp Nederland 2016 gingen we iedere week vergaderen.

Voor mij een compleet nieuwe wereld wat hier allemaal bij komt kijken en wat heb ik een respect voor de heren die die dit allemaal zo goed kunnen stroomlijnen, echt super trots op ze!

30202816772_1d4de8345c_zMijn taak werd snel duidelijk, ik mocht de T-shirts uitzoeken voor de vrijwilligers, organisatie en de deelnemers. Net als de tassen en de mokken (early bird). Na het uitzoeken volgde het opvragen van de facturen en daarna het bestellen ervan, nu maar hopen dat alles goed was besteld, zijn er genoeg, zijn de maten goed, etc etc….

Samen met Wendie Huis in het Veld hadden we een appartement geregeld in Utrecht, want WordCamp was nu voor de eerste keer in de Jaarbeurs, Super Nova, echt een vette locatie!
Vrijdag 14 oktober brak eindelijk de grote dag aan, dag 1 Contributor Day was de eerste dag.

30202825312_578f14986f_zContributor Day is een dag waarin WordCamp bezoekers met elkaar tijd, kennis en kunde doneren aan het WordPress project.  Als je een designer, programmeur, gebruiker, tekstschrijver, vertaler, helpdesk medewerker of een andere rol vervult, jouw kennis is welkom en kan bijdragen aan een betere WordPress.
Meer lezen over Contributor Day kun je hier vinden.

De dag sloten we af met een traditioneel speakers en volunteers diner in Beers & Barrels. Behalve dat we daar heerlijk gegeten (en gedronken) hadden, zijn er ook interessante gesprekken gevoerd met allemaal leuke en inspirerende mensen, denk aan Rosanne van Staalduinen, David Mosterd, Evert Semeijn, Wendie Huis in ‘t Veld, David de Boer e.a.

De volgende dag starten we echt met WordCamp Nederland, de eerste keynote werd gegeven door Marieke van de Rakt van Yoast, de hoofdsponsor. HOW TO WRITE AN AWESOME AND SEO-FRIENDLY BLOGPOST

Deze dag werd afgesloten met een waanzinnig diner & socials (afterparty) gewoon in de Jaarbeurs – Super Nova. Dus buikje rond en daarna voetjes van de vloer met de Tino DJ Show.
Wat een mooie club mensen, alle mensen met één gezamenlijke liefde en dat is WordPress. Heel gaaf om te zien dat er geen concurrentie strijd is tussen al deze ondernemers.
Na de disco lekker onder de wol om de volgende dag weer fris en fruitig aan dag 2 te starten van WordCamp Nederland.

Dag 2 werd afgetrapt met de keynote van David de Boer TRENDS IN ONLINE PAYMENTS, FROM DONATIONS TO RECURRING PAYMENTS

Ook dit werd een mooie en waardevolle dag met mooie talks en mooie mensen.
Na de Closing Remarks door Marcel Bootsman gingen we allemaal moe maar zeer voldaan weer naar huis.

organisatieteam_WCNL2016Mijn eerste jaar als mede organisator van WordCamp Nederland 2016 is een feit, en wat heb ik ervan genoten!! Op naar 2017 waar we het met zijn alle nog beter en nog mooier gaan maken! Ambities genoeg!

 

 

 

 

 

Wat facts van WordCamp Nederland 2016 :

  • van 250 naar 400 (!!) bezoekers = 68%
  • van Seats2meets naar de Jaarbeurs Utrecht
  • 1/4 was vrouw
  • Organisatie team ‘bewapend’ met een portofoon om sneller en directer te handelen.

Met dank aan de prachtige foto’s door Punkmedia, welke je hier kan bewonderen :

Contributer Day
Dag 1
Dag 2

WordCamp Nederland volgen dat kan :

Facebook
Twitter
Linkedin

Op naar volgend jaar!

Ben je geïnteresseerd om volgend als vrijwilliger mee te doen, laat dan je reactie achter (als je andere leuke reacties of opmerkingen heb, mag je die natuurlijk ook achterlaten 🙂

Meer zien dat kan hier via Storify.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.