HAARLEM – Donderdag 18 december 2014 was het weer zover. 3 FM Serious Request – Glazen Huis, ging weer van start. Dit jaar werden de DJ’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren opgesloten voor de stille ramp “Hands off our Girls” – Seksueel geweld in conflict gebieden.

Vrijdag 19 december stapte ik rond half 11 in de auto op weg naar Haarlem, naar *Fablo tennishal alwaar ik tijdens Serious Request mocht overnachten. Hierover later meer.
Mijn eerste dienst was gelijk van 13.00 uur – 21.00 uur. Een fiets stond klaar bij Fablo, dus crossend bewapend met laptop in de rugzak op naar de Brinkman, alias zenuwcentrum van Serious Request. Gelukkig was er tegenover een overdekte fietsenstalling alwaar ik de fiets kon stallen.
Al daar, de bekende Rode Kruizers van vorig jaar weer de hand geschud, leuk om Claire, Marleen en Linda weer te zien!
Het social, webcare team was dit jaar groter en beter geregeld waardoor het werken echt plezier werd!
De eerste paar uren waren vooral weer even inkomen en inlezen….de sfeer voelen, proeven etc… acclimatiseren noemen ze dat ook wel 😉
Om 21.00 uur de boel weer ingepakt, fiets halen en de weg terug zoeken in een donkere stad met veel rondlopende mensen…..en een harde wind!!! Aangekomen bij Fablo een heerlijk wijntje bij de open haard genuttigd en ik werd nog voorzien van een schaaltje olijfjes etc, wat een verwennerij!
Daarna lekker slapen om zaterdag weer om 09.30 uur te beginnen!

Ik zal niet alle dagen gaan beschrijven want groten deels komen deze natuurlijk overeen met elkaar. Wat echt super was het team gevoel de spirit samen! Een fijne bijkomstigheid was de heerlijk verzorgde catering! Elke lunch of diner was een feestje voor de smaakpapillen!! Wat ook heel leuk was, waren alle BN’ers die ik heb mogen zien IRL, backstage:

 • Nananananananaaaaa – Actieman!! Ofwel Giel Beelen.
 • Sander Hoogendoorn
 • Timur Perlin
 • Sophie Hilbrand
 • Jacqueline Govaert
 • Michiel Veenstra
 • Joep van Deutekom
 • Bart Jan Cune
 • Fleur Wallenburg
 • Tim Hofman
 • Paul Rabbering
 • Roosmarijn Reijmer

En last but not least…. De ambassadeur van het Rode Kruis zelf!! Die regelmatig even bij ons aan kwam waaien. Wat een aardige en leuke vent is dat!

Ook was de directeur van het Rode Kruis zelf regelmatig bij ons, hele aardige vent!

Het leuke was dat ik uiteindelijk ben gevraagd om als vrijwillger te komen werken in het webcare team Online Hulpverlening van het Rode Kruis, daar hoefde ik niet zo lang over na te denken…..JA dus!

Woensdag om 17.00 uur zat het er voor mij op. Buiten stonden Ron en de meiden op me te wachten. Het was redelijk rustig bij het Glazen Huis zodat we rustig naar de brievenbus konden en naar de drie kanjers in het huis konden kijken. De meiden kwamen ook regelmatig op TV.

Rond 21.15 uur gingen de mannen het Glazen Huis uit, dit ging gepaard met veel vuurwerk, het leek wel oudjaar! Heel gaaf om dit mee te maken!
Daarna stapte wij in de auto…. op naar huis!! In de auto op weg naar huis hebben de prachtige eindstand gehoord: € 12.380.438,–

Maar wat weer een organisatie dit! Bergen werk worden er verzet, zoveel mensen in de weer voor deze meisjes en vrouwen, slachtoffers van Seksueel geweld in conflict gebieden… zo mooi om te zien!!

Op naar Heerlen alwaar Serious Request in 2015 het Glazen Huis zal opbouwen.

Informatie met betrekking tot Fablo Tennishal:

*Fablo Tennishal ben ik ontzettend dankbaar, zij hebben mij gesponsord door te overnachten in hun gezellige tennishal. Een heerlijk bed stond klaar, een fiets om van en naar het Glazen Huis te rijden was voor gezorgd. Een ontbijtje, een glas wijn als ik in de avond weer terug kwam. De laatste dag werd ik zelfs weggebracht met de auto omdat het zo hard regende.
Zonder Rob Zoon van Fablo Tennishal was het zeker niet zo relaxed geweest.
Als je van tennissen houd, dan is dit zeker een aanrader!! Ook voor een lunch, diner en borrelhapje ben je daar aan het juiste adres.
Rob, nogmaals ontzettend bedankt voor je goede zorgen en je gastvrijheid!

575554_494665233880869_1662442629_n

 

Alle informatie met tot het Rode Kruis vind je hier:

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.