Ondernemen is vrijheid, is zorgen hebben, is lachen maar kent ook verdriet.

 

Lucht wolkenVandaag een persoonlijk blog, geen blog met tips maar de pure realiteit.

 

Vorige week vrijdag, de 26e april, kwam ik thuis van kantoor en ineens schoot mij te binnen dat ik vakantie had de komende week, whoohoo! Een week waar ik wat leuks zou gaan doen met mijn meiden, wat plannen in huis (lees opruimen), en gewoon wat tijd voor mijzelf.

 

Zaterdags een leuke en gezellige Koningsdag gehad. Zondag de verjaardag van mijn schoonvader herdacht, was fijn met de hele familie bij elkaar, taart, koffie, saladabuffet, wijntje en elkaar.

 

Een appje

Maandags ging Ron met Doris voor een nachtje naar Friesland om daar te zeilen met mijn zwager, neefje en nichtje. Ik had besloten niet mee te gaan. Die ochtend zat ik met mijn oudste dochter aan de ontbijttafel, althans we waren net klaar met ontbijten en ik was wat aan het scrollen door Linkedin. Tot mijn schrik las ik dat er een echtgenoot van een goede WordPress collega was overleden door hartfalen. Dit raakte mij best erg. Er bestaat een hele grote WordPress Community waar ik best actief in ben en in Nederland is echt een harde kern in deze community, vandaar dat het mij raakte. Ik ging gelijk de andere mede community op de hoogte stellen van deze gebeurtenis en wilde een mooi rouwstuk regelen namens de WordPress Community....

 

Toen volgde er een appje van Jack, onze kantoor buurman en echt mijn leven stond even stil, ik was in shock....
"Hey Wendy ... even een heel triest bericht..."  Ron, de eigenaar van de GrondBalans, waar Kelly en ik ons kantoor hebben, had zich zelf van het leven beroofd...Ik kon het niet bevatten, dit was niet waar, waarom... vragen en nog meer vragen. Ik riep heel hard  NEEEEE, mijn dochter zat naast me en vroeg me wat er was en ik vertelde huilend met tranen over mijn wangen wat er was gebeurt, nog steeds niet te bevatten. Die vrijdag ervoor had ik hem nog goedemorgen gezegd, hij zittend in zijn kantoor met een glimlach. Dat was het dan....

 

Dit was de start van mijn vakantie.

 

Er moest dus niet 1 maar twee rouwstukken geregeld worden. Daarbij bleef het 24/7 door mijn hoofd heen spoken, allerlei vragen...
Vrijdag 3 mei was de herdenkingsdienst voor Ron. Zoveel mensen, Ron was een geliefd persoon dat kon niet anders.

Ron had ook een super mooie speech tijdens onze housewarming, dat we ons (Kelly en ik)  kantoor introkken, dat was toen onverwacht, hij was trots op ons dat we deden wat we deden. Dankbaar zijn wij hierom.

Linda en haar kinderen deden allemaal een woordje. Wat zijn die sterk! Ongelofelijk trots zijn zij op hun vader en man.

De andere sprekers, vrienden, partners en bijzondere vrienden vertelde eigenlijk allemaal hetzelfde Ron was een mooi mens, verbindend en een inspirerend voorbeeld voor vele.

Nu is het zondag, week verder, mijn vakantie is om maar eigenlijk ben ik wel weer toe aan vakantie, misschien nog wel meer als hiervoor.

 

Wat ik merkte aan mijn lichaam en geest

 

Heel apart wat er allemaal gebeurt; het blijft in je hoofd zitten, echt de hele dag. Op sommige momenten komt het ineens weer zo hard binnen dat de tranen over mijn wangen lopen en hardop zeg 'waarom'? Vooral donderdag en vrijdag was ik helemaal op... Leeg, emotioneel, lamlendig.
Zaterdag en vandaag (zondag) gaat het iets beter, ik heb besloten voor mijzelf dat ik het los kan laten en mijzelf weer fitter en energieker voel (het helpt ook niet echt mee dat ik waarschijnlijk een ontstoken kies heb opgelopen, ook deze week....)

 

Helaas was dit geen luchtig blog, maar een kwetsbaar verhaal. Er zijn als ondernemer veel prachtige dingen die we meemaken maar ook dit kan erbij horen.

Misschien een rare afsluiting, maar geniet van het leven, heb je zorgen, uit ze! Zit je ergens mee, gooi het eruit, maak ruzie en maak het weer goed. Heb het goed samen.

 

Veel liefs,

Wendy

Morgen (maandag) zullen Kelly en ik weer naar kantoor gaan, dat zal best weer even gek zijn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.