Van Winkelding naar Ondernemer

Vandaag, 7 december is het exact 10 jaar geleden dat ik mijzelf heb in geschreven bij de kamer van Koophandel. Tijd voor een feestje!

 

Laat ik vandaag even terug blikken op de afgelopen 10 jaren. Want er is best veel gebeurt. Mijn leven van werknemer naar ondernemer is toch echt wel heel anders geworden. Ik ben gegroeid als mens, heb ontzettend veel geleerd de afgelopen 10 jaar en er valt nog genoeg bij te leren 😉

 

In 2009 werkt ik nog bij Jysk, het eind van mijn loopbaan in de detailhandel liep ten einde, eigenlijk zonder dat ik me daar echt van bewust raakte. Na mijn opleiding, het MDGO Mode & Kleding, wilde ik gaan werken in de grafische sector (websites bestonden nog niet, sterker nog, het internet bestond zelfs nog niet, hahahaha). Na een fijne stage periode bij Rodi Media wist ik absoluut zeker dat ik wilde gaan werken in die creative wereld..... Maarja das dan weer makkelijker gezegd dan gedaan....

 

Tijdens mijn opleiding heb ik meerder malen geroepen; 'ik ga nooit in een winkel werken!' Tja en als je zegt, nooit of niet, dan weet je al, dat het wel gaat gebeuren. En inderdaad, ik heb bijna 20 jaar gewerkt in diverse winkels. Gestart bij Peter Spijkergoed, van daaruit naar Klerq Woonwereld - Vivante, toen naar Decorette Breed met als eind bestemming JYSK, bij die bestemming wist ik het zeker; hier ga ik niet oud worden.

 

Na veel sollicitaties naar de grafische sector, werd ik helaas steeds afgewezen, te weinig ervaring, niet de juiste papieren etc...

 

Dus tijd om mijzelf op te kaart te zetten! Inmiddels was ik hobby matig klusjes aan het doen, een trouwkaartje hier, een geboortekaartje daar.  Met 'geleend' grafische software ging het aardig goed allemaal.

 

Tot ik opeens via Marktplaats in aanraking kwam met iemand die mensen zocht voor klussen voor hem. Tijdens een telefoongesprek werd duidelijk dat hij iemand zocht die websites kon maken.... U raad het al, ik heb gebluft en riep dat dat geen enkel probleem was! Of ik een offerte wilde maken, deze werd natuurlijk goedgekeurd. Daar zat ik dan met mijn grote mond én de opdracht om een website te maken voor een catering bedrijf (website draait nog steeds!!!! ).

 

Via, via kreeg ik er nog meer klantjes bij, wat ik allemaal tijdens de dagen dat ik niet in loondienst werkten mee aan de slag ging.  De kinderen waren nog klein dus prima tijd om deze stappen te maken.

 

Plotseling kreeg ik de kans om voor Holco te gaan werken, de uitgeverij van oa de Penny, super gaaf en een mooie opstap naar de grafische wereld, zou het dan toch..... Helaas waren wij geen match en zijn we als goede vrienden uit elkaar gegaan. Maar inmiddels had ik wel mijn vast contract opgezegd...... oops, wat nu?!

 

Ron, mijn super lieve man, zei direct, we zetten onze schouders onder weBewe en gaan er wat mooie van maken, zo gezegd zo gedaan:

 

Daar kwam mijn goede vriend, het internet en social media om de hoek kijken. Account aangemaakt op Facebook en Linkedin en er openende allemaal deurtjes. Ik kwam via via in contact met Vincent Smit, heb daar een prachtige social media managers training gevolgd bij ..... Tijdens deze training mocht ik ook snuffelen aan WordPress, Bas van der Lans en Robert Eekhout van Van Ons hadden een dagdeel opgezet over WordPress. Ik was om! Dit was hét, hier wilde ik meer van wilde weten!

 

Na deze training ben ik een aantal malen naar Amsterdam HQ Van Ons gereisd om daar WordPress trainingen te volgen bij Bas en Robert.
Al snel werden mijn diensten op mijn website aangepast, grafische vormgeving werd gewist en bleven alleen Social Media en WordPress websites maken over. Daar werd (en wordt ik nog steeds!) heel blij van!

 

Doordat ik het internet en social media (nog steeds) een bijzonder en inspirerend medium vind, heb ik daar vele inspirerende mensen ontmoet. In het bijzonder Stefanie Hoogland, Natasha Ioppi en Linda Abrams, samen hebben wij Zij Onderneemt opgericht. Zij Onderneemt bestaat nog steeds, zelf ben ik er na een jaar uitgestapt. Het koste mij teveel tijd en ik wilde mijn eigen bedrijf laten groeien. Dit gebeurde ongeveer rond de vijfde verjaardag van mijn leven als ondernemer; tijd voor een nieuwe bedrijfsnaam! weBewe was toch niet helemaal een goede naam in de wereld van Google maar ook niet voor mijn klanten.

 

DE ONLINEFACTOR werd geboren! Vlak na deze geboorte ben ik een kantoor gaan huren in het pand van GrondBalans. Ook kwamen Kelly en ik rond deze elkaar weer tegen op social media en we besloten een kop koffie te drinken, waarvan we eerst dachten dat we concurrent waren bleek nu toch dat we elkaar versterken. Nu drie jaar geleden zijn we gaan 'samenwonen' zakelijk dan en bestaat Sterk in Media al weer 2.5 jaar!

 

Nu kan ik in dit blog nog wel eindeloos door gaan op wat ik allemaal heb meegemaakt, wat het me heeft gebracht maar dan zijn jullie volgende week nog aan het lezen en dat lijkt mij niet de bedoeling. Mocht je het echt graag weten....... Je weet me te vinden, kom een kop koffie halen en vraag maar raak 😉

 

Vele leerscholen, reisjes, conferenties verder kan ik wel zeggen dat ondernemen echt de allerbeste school is die je kan wensen met vallen en opstaan!

 

Op naar de volgende 10!

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.